Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Gerard Hermsen, 1853-1925, uit Ottersum “in het Veen”. Bekend als Stienekes Grad. Waar kwam die naam vandaan? Dat kunnen we uitzoeken.
Gerard Hermsen, 1853-1925, uit Ottersum “in het Veen”. Bekend als Stienekes Grad. Waar kwam die naam vandaan? Dat kunnen we uitzoeken.

Workshop stamboom-onderzoek in bieb Gennep

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Vraagt u zich ook wel eens af wat de opa van uw opa voor een man is geweest? Hoe verdiende hij zijn geld? Wie zich gaat verdiepen in het leven van zijn of haar voorouders stuit altijd op interessante verhalen... Daarom houdt BiblioPlus samen met de NGV een workshop (familie-)stamboomonderzoek.

Er valt veel te ontdekken in het 'verborgen verleden' van de eigen familie. Daarvoor hoef je geen Bekende Nederlander te zijn. Familieonderzoek begint met het achterhalen van de feiten die we kunnen opzoeken in de archieven. De bibliotheek van Gennep organiseert in samenwerking met de regionale afdeling van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) een avond om kennis te maken met de ontdekkingsreis in de eigen familiegeschiedenis. Veel namen en data kunnen tegenwoordig thuis via het internet opgezocht worden. Dan doet zich ook meteen de vraag voor hoe je de gevonden gegevens het beste organiseert.

Algemene informatie
Op dinsdagavond 21 januari om 20 uur zullen dit de onderwerpen zijn van een twee uur durende workshop. U mag een eigen laptop of tablet meenemen. Voor leden van de bibliotheek is de toegang gratis, niet-leden betalen 2,50 euro. Aanmelden kan via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl

Meer berichten