Emile Roemer. (foto: Communicatie SP)
Emile Roemer. (foto: Communicatie SP)

Emile Roemer te gast bij Cicero: over uitdagingen democratie

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT ANTHONIS | Cicero trapt het nieuwe decennium af met een spreker van formaat: politicus Emile Roemer (57). De Sambekenaar gaat op maandag 20 januari in Oelbroeck in Sint Anthonis in op de uitdagingen van onze huidige democratie en kijkt terug op zijn tijd als politicus in Den Haag.

Emile Roemer staat bij Cicero onder meer stil bij de kansen die we in onze maatschappij krijgen. Zijn die er wel voor iedereen? Waar staat je wieg en benut je alle mogelijkheden die je hebt gekregen? Wat als de omstandigheden tegenwerken? Ook neemt hij het publiek mee in zijn ervaringen met de landelijke politiek. Hoe kijkt hij terug op zijn loopbaan in Den Haag? En wat zijn vandaag de dag de uitdagingen van onze democratie? Functioneert die eigenlijk nog wel? Zijn we niet verschrikkelijk doorgeslagen op vele fronten en is het tij dan nog te keren? Trump, Brexit, gele hesjes, overvol Malieveld met stakingen, waar gaan we naar toe en wat verwacht hij voor 2020?
Roemer begon zijn politieke loopbaan in 1980 toen hij lid werd van de SP. Hij werd in 1994 gemeenteraadslid in de gemeente Boxmeer en in 2002 wethouder van Financiën in deze gemeente. In 2007 ging hij de Tweede Kamer in Den Haag in en vanaf maart 2010 was hij fractievoorzitter van de SP. Deze rol vervulde hij tot eind 2017 en in januari 2018 verliet hij de Tweede Kamer. Sinds maart 2018 is hij waarnemend burgemeester van Heerlen.

Inspirerend verhaal
Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 20 januari naar het inspirerende verhaal van Emile Roemer te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.
Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema's, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!
Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.

Meer berichten