Het Regio-orkest Oost-Brabant onder leiding van Bart van Zutven. (foto Jacqueline Verhofstad)
Het Regio-orkest Oost-Brabant onder leiding van Bart van Zutven. (foto Jacqueline Verhofstad)

Concert Regio-orkest met harmonie van Gennep

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) geeft op zondag 19 januari samen met de harmonie Unitas et Fidelitas Gennep een muzikaal uitwisselingsconcert in zaal Pica Mare aan de Picardie in Gennep. Het concert is gratis toegankelijk.

Het ROB viert zijn 12,5 jarig bestaan. Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio noord-Limburg, onder wie muzikanten uit Gennep. Het ROB staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, die sinds de oprichting van het orkest muzikaal leiding heeft gegeven. Voor dit jaar, het jubileumjaar, is een orkest gevormd van in totaal 60 muzikanten, het hoogste aantal muzikanten in het 12,5 jarig bestaan.

Vertrouwen
Voorzitter Albert de Vaal van het ROB ziet de concerten met vertrouwen tegemoet. Er is intensief gerepeteerd door de muzikanten. "We hebben maar een beperkt aantal repetities en er zijn opnieuw een aantal pittige werken ingestudeerd," aldus de voorzitter. De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en lichte muziek. Dirigent Bart van Zutven vindt het elk jaar weer een uitdaging om in een relatief korte tijd een goed programma in te studeren. "Dat is voor ons allemaal een hele opgave. Dankzij de inzet van het hele muziekgezelschap weet ik zeker dat we opnieuw een aansprekend programma kunnen presenteren," zegt hij.

Reeks van vier
Harmonie Unitas et Fidelitas uit Gennep is één van de oudste muziekgezelschappen van Nederland. De vereniging is in 1818 opgericht en is dus al meer dan 200 jaar te horen in Gennep. Het korps staat onder muzikale leiding van Remy Beckers. De afgelopen periode gaf ROB al twee concerten in Wanroij en Zeeland. Op zaterdag volgt Mill en de dag erop is Gennep dus aan de beurt. Het concert bij Pica Mare begint om 14.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie: www.regioorkest.nl

Meer berichten