De Dr. PeelenCultuurprijs 2019 ging naar 'Kunst van het Geloven'.
De Dr. PeelenCultuurprijs 2019 ging naar 'Kunst van het Geloven'. (Foto: Ed van Alem)

Kunst van het Geloven wint Dr. PeelenCultuurprijs 2019

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Kunst van het Geloven is winnaar geworden van de Dr. PeelenCultuurprijs 2019 van de gemeente Boxmeer. De stimuleringsprijs ging naar de dialectwerkgroep Wie Wá Bewaart.

De jaarlijkse cultuurprijzen werden afgelopen zaterdag uitgereikt door burgemeester Karel van Soest en cultuurwethouder Willy Hendriks tijdens een drukbezochte bijeenkomst in De Weijer in Boxmeer.
De Dr.PeelenCultuurprijs werd uitgereikt aan de Kunst van het Geloven omdat zij -volgens de jury- met een enthousiaste groep mensen en bevlogen kunstenaars authentieke kerkjes en kappellen in de gemeente Boxmeer verbinden met kunst. Het is bijna niet te omschrijven of op de foto te zetten, want dit evenement moet je gewoon beleven. Elke twee jaar zijn er drie weekenden waarin kunst in alle vormen en maten te zien zijn. Ook in de zomer van 2020 vindt deze kunstmanifestatie weer plaats. Een bijzonder evenement wat een grote bijdrage levert aan de cultuurwaarde van de gemeente.

Stimuleringsprijs
De dialectwerkgroep Wie Wá Bewaart uit Overloon mocht de prijs voor de Dr.PeelenStimuleringsprijs in ontvangst nemen. Deze prijs werd uitgereikt omdat ze door te verzamelen, te bewaren, te bewaken en te doceren dat ook anno 2020 een stuk cultureel erfgoed toegankelijk blijft voor iedereen. De werkgroep houdt het het Lóns dialect levend en betrekt daar jong en oud bij met het geven van workshops en een levendige website die zowel in het Nederlands als Lóns te lezen is.

Meer berichten