Het Senioren Hobby Centrum (SHC) in Mill is al jaren een groot succes.
Het Senioren Hobby Centrum (SHC) in Mill is al jaren een groot succes. (Foto: Martijn Schwillens)

Informatie-avond over op te richten Hobbycentrum in Cuijk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | Enkele maanden geleden is een initiatiefgroep gestart met het oprichten van een Hobbycentrum voor Cuijk. In omliggende plaatsen is zo'n centrum er al en die functioneren erg goed met heel veel deelnemers. Op maandag 27 januari is een informatiebijeenkomst in MFA de Valuwe in Cuijk-Noord.

Inwoners uit Cuijk zijn nu nog aangewezen op hobbycentra in de regiogemeenten. "Waarschijnlijk zetten de nodige mensen om diverse redenen die stap niet en hebben die wél behoefte aan een hobbycentrum dichter bij huis. Vandaar het plan om ook in Cuijk een hobbycentrum op te richten. Daartoe is een initiatiefgroep gevormd die het plan gaat uitwerken. De bedoeling is dat je in zo'n hobbycentrum terecht kunt voor o.a. hout- en metaalbewerking, boetseren, sieraden maken, schilderen. Wat het precies wordt, hangt natuurlijk mede af van de wensen onder de deelnemers", verduidelijkt Hans Cranen namens de initiatiefgroep. Vóór het zover is moet de initiatiefgroep nog veel doen zoals het kiezen van een organisatievorm, het vinden van een geschikte ruimte, het verwerven van financiële middelen et cetera. "En natuurlijk is het aan de voorkant van dit initiatief van groot belang dat er zicht is op de behoefte onder de Cuijkse bevolking aan een hobbycentrum in Cuijk."

Informatiebijeenkomst
De initiatiefgroep houdt op maandag 27 januari om 16.00 uur een informatiebijeenkomst in MFA de Valuwe in Cuijk. De bijeenkomst is mede bedoeld om de stand van zaken toe te lichten en te inventariseren hoe en waaraan de behoefte is in het Maasdorp. Wie wél interesse heeft, maar niet aanwezig kan zijn op de informatiebijeenkomst, kan een e-mail sturen naar info.hccuijk@gmail.com.

Meer berichten