Cameravrouw Renée Geerards.
Cameravrouw Renée Geerards. (Foto: Renée Geerards)

Afwisselend programma tijdens Cultureel Café in Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT ANTHONIS | Donderdag 30 januari is er weer een Cultureel Café in Sint Anthonis als eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar 2020. Zoals voorheen treffen we elkaar in Restaurant De Heksenboom, Bosweg 40, 5845 EB in Sint Anthonis vanaf 20.00 uur. Ook deze avond is er weer een afwisselend programma met tussentijds de bekende sfeermuziek van het Chase Kwartet. Het programma wordt gevuld met een drietal optredens en voordrachten.

Mogelijk kent u de Tv-programma's als: Floortje naar het einde van de wereld, Boer zoekt vrouw, Heel Holland bakt en Waar is de Mol. Maar naar dat einde van de wereld, het innig samenzijn van de boer en de vrouw, de bakkende Hollander en de Mol en zijn of haar medespelers op prachtige locaties op aarde dienen voor de televisie wel vastgelegd te worden en dat gebeurt door de cameravrouw Renée Geerards. Zij is vanavond de gast en deze keer treedt ze zelf op voor de camera. Als beginnend tiener had ze al het idee om cameravrouw te worden en als 17-jarige heeft ze al het eerste jongerenprogramma voor Veronica gefilmd. Dat was de start van een droombaan en tot op heden boeit het nog elke dag.

Spreker Herman Jan van Cuijk
Als we het politieke gebeuren in onze regio volgen zal het u ongetwijfeld opgevallen zijn dat we op weg zijn naar een nieuwe grote gemeente Land van Cuijk. Er zijn uiteraard nog hobbels te nemen, maar drie gemeenten hebben al voorgenomen een nieuwe gemeente in die richting te gaan vormen en dat zijn de gemeente Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. Tussen de plaatsen Boxmeer en Sint Anthonis was al veel eerder een relatie in de vorm van de Heerlijkheid Boxmeer die vanaf ongeveer 1300 tot het begin van de zogenaamde Franse tijd vanaf 1794/1795 stand hield en een periode van bijna 500 jaar omvatte. Over deze innige relatie tussen Boxmeer en Sint Anthonis zal Herman Jan van Cuijk een voordracht houden. Herman Jan van Cuijk is een bekende van de lokale geschiedschrijving en heeft talrijke boeken geschreven over de regio met o.a. als onderwerp de Edelsmeedkunst in de Vrije Heerlijkheid, Het Huis de Weijer en de biografie van Graaf Johan Baptist van den Bergh Hohenzollern. Daarnaast publiceert hij talrijke artikelen in Merlet, het tijdschrift van de Historische Kring Land van Cuijk, en schrijft regelmatig bijdragen in o.a. De Bok met regionale historische onderwerpen.
Voor de muzikale noot in het Cultureel Café draagt deze keer het Trio LBD zorg. Dit trio verzorgt muzikale tafereeltjes waar je blij van wordt. Meestal instrumentaal en soms met zang. Het kan een Frans walsje zijn, een Braziliaanse bossa nova, een jazzwerk of muziek met Afrikaanse beats.
Redenen genoeg om donderdag 30 januari Cultureel Café in De Heksenboom te bezoeken. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur en rond 20.30 uur zal het programma beginnen. Entree is 2,50 euro.

Meer berichten