Sinds 2008 maakt Insurrection brute doch melodieuze death en thrash die doet denken aan genregrootheden als At The Gates, Carcass en Death
Sinds 2008 maakt Insurrection brute doch melodieuze death en thrash die doet denken aan genregrootheden als At The Gates, Carcass en Death (Foto: )

Beukfeest beleeft editie 36: ijzersterk staaltje metal

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VIERLINGSBEEK | Podium Gryphus in Vierlingsbeek beukt door en heeft op zaterdag 8 februari weer een nieuwe editie van het Beukfeest op het programma staan. De 36e aflevering van deze metalavond wordt een ijzersterk staaltje vol metalen muziek met in de hoofdrollen de bands Insurrection, Mouflon en No Permission.

Het uit Lottum afkomstige 'No Permission' heeft de eer het 36e Beukfeest te openen. Dit vijftal kent een verleden in Stressed en staat garant voor een energieke set hard- en metalcore. Ze zijn actief sinds 2017 en spelen naast covers van onder andere Parkway Drive steeds meer eigen nummers. Sinds 2008 maakt Insurrection brute doch melodieuze death en thrash die doet denken aan genregrootheden als At The Gates, Carcass en Death. Afsluiter van de avond is Mouflon. Met een bandnaam die verwijst naar het majestueuze gehoornde dier doet het al vermoeden waar het hier om draait: logge, zware in-your-face death metal. Eind 2018 verscheen de eerste langspeler Devastations. Als deze vierkoppige band eenmaal op dreef is kan slechts een betonnen muur deze aanstormende ram nog stoppen.
Het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 8 februari in Gryphus in Vierlingsbeek. De eerste band start om 21.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro (tot 20 jaar is toegang 6,00 euro). Kaarten zijn te reserveren via www.gryphus.nl.

Meer berichten