Henk Overdijk, zaterdag in De Weijer, won op het Groninger Studenten Cabaretfestival de Publieks- de Persoonlijkheidsprijs.
Henk Overdijk, zaterdag in De Weijer, won op het Groninger Studenten Cabaretfestival de Publieks- de Persoonlijkheidsprijs. Foto: Anne van Zantwijk

Cameretten-finalisten treden op in De Weijer in Boxmeer

Kunst en cultuur 355 keer gelezen

BOXMEER | 'Keihard lachen' is al jaren de lijfspreuk van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland. Finalisten Remy Evers, Tobi Kooiman en Henk Overdijk staan tot eind mei in theaters door het hele land. Zaterdag 15 februari komen deze aanstormende talenten met hun prijswinnende show naar De Weijer in Boxmeer.

De Limburgse winnaar Remy Evers werd door de jury geprezen om zijn grote acteertalent met een goed gevoel voor timing. Van Prins Carnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Hij neemt je mee in het brein van iemand die niet volwassen wil worden. De wiskundige Tobi Kooiman doet pogingen om zijn logica toe te passen op het leven. Jury: 'Zijn programma zit heel geraffineerd in elkaar en meerdere malen keren zijn intelligente (doordenk)grappen op handige wijze terug.' Ten slotte staat Henk Hendrikus Hendrik Overdijk op het podium. Humor zit in het bloed van deze 24 jarige cabaretier, die tijdens het Groninger Studenten Cabaretfestival al de zowel de Publieks- de Persoonlijkheidsprijs.
Onder anderen Patrick Laureij, Daniël Arends, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt en Theo Maassen wonnen ooit Cameretten. Laat je dus verrassen door de nieuwe finalisten. Tickets à 17,50 euro (inclusief een drankje) via de website www.deweijer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant