Leen Gelders geeft woensdag 19 februari de lezing 'Muziek en het brein'.
Leen Gelders geeft woensdag 19 februari de lezing 'Muziek en het brein'.

Muzikale Lezing 'Muziek en het brein' in Boxmeerse bieb

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Op woensdag 19 februari verzorgt muziektherapeute Leen Gelders uit Mill in Bibliotheek Boxmeer een interactieve lezing over de invloed van muziek op het brein. Op basis van onderzoek en vanuit haar eigen ervaring laat ze zien én horen wat het belang is van muziek bij ouderen en mensen met dementie.

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Leen Gelders is muziektherapeute en heeft in Mill een eigen praktijk voor neurologische muziektherapie, Poco à Poco. Vorig jaar richtte zij 'Unforgettable' op, een koor voor mensen met dementie en mantelzorgers.
Kaartjes voor de lezing (aanvang 14.30 uur) zijn voor bibliotheekleden gratis. Niet-leden betalen 2,50 euro. Info en tickets: www.biblioplus.nl

Meer berichten