Dansavontuur 'Kijk in mijn Ogen!'.
Dansavontuur 'Kijk in mijn Ogen!'.

Dansavontuur 'Kijk in mijn Ogen!' verbindt generaties

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Elkaar ontmoeten met een onbevangen blik; dat staat centraal in het dansproject 'Kijk in mijn Ogen!', dat in maart 2020 in Boxmeer start. Bij dit project van PRA Muziektheater zijn cliënten van expertisecentrum Madeleine en leerlingen van groep 6 van basisschool De Weijerwereld uit Boxmeer nauw betrokken.

De leerlingen en cliënten maken samen met professionele dansers en muzikanten van PRA Muziektheater deze dynamische dansvoorstelling. Leerkracht Denise de Vlam van basisschool De Weijerwereld: "Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zien en ervaren wat muziek en contact maken met ouderen kan betekenen. Een hele mooie kans om op deze manier met burgerschapsonderwijs bezig te zijn." Coördinator informele zorg Jeanette Langen van Madeleine: "Contact met kinderen betekent heel veel voor onze cliënten. Het samenwerken met basisschool De Weijerwereld en de combinatie met bewegen maakt het een bijzonder leuke activiteit."

Muzikale dialoog
De wisselwerking tussen musici, dansers en publiek leidt tot een spel van aandacht, ontregeling en toenadering. Al dansend leren kinderen en ouderen elkaar kennen, dagen ze elkaar uit en komen ze tot een muzikale dialoog. Op woensdag 4 maart verzorgen ze samen van 10.30 tot 11.30 uur de voorstelling 'Kijk in mijn ogen!' bij Madeleine, Velgertstraat 1 in Boxmeer. De toegang is gratis.

Meer berichten