Sanne Wallis de Vries.
Sanne Wallis de Vries. (Foto: Schowuburg Cuijk)

Schouwburg Cuijk klaar voor nieuw spannend theaterseizoen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | Het programma voor het nieuwe seizoen was zo goed als klaar, toen het coronavirus plotsklaps alles overhoop gooide. Inmiddels ligt er een nieuw programma tot het eind van dit jaar en is Schouwburg Cuijk druk bezig met het anderhalve-meter-protocol, de inrichting van de kleine zaal en tal van nieuwe initiatieven en samenwerkingen. 

Theaterliefhebbers kunnen vanaf september hun hart weer ophalen bij Schouwburg Cuijk. Zaterdag 18 juli verschijnt het nieuwe programma tot en met eind december op de website. Het gaat om maar liefst ruim honderd voorstellingen, in veel gevallen twee per avond. De kaartverkoop start zaterdag 29 augustus via de website.

'We kunnen binnen het 1,5-meterprotocol ongeveer 170 mensen kwijt'

Groot aanbod
“Normaal gesproken kunnen we ruim 600 mensen kwijt in onze grote zaal”, vertelt directeur Sjoerd Meijer. “Binnen het anderhalve meter protocol zijn dat er ongeveer 170. We hebben er dan ook bewust voor gekozen het aanbod te vergroten om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten. Artiesten spelen om die reden ook vaak twee keer op een avond.”
In het programma staat een flink aantal inhaalvoorstellingen dat in het huidige seizoen werd afgelast vanwege corona. Ook is er veel aanbod dat speciaal voor de anderhalve meter setting is gemaakt. “Zo opent Sanne Wallis de Vries het seizoen met een programma rondom deze tijd en komt Javier Guzman alsnog met een oudejaarsconference.”

Nieuw in seizoen 20|21
Ook staat een flink aantal nieuwe initiatieven op stapel. De nieuwe serie singer-songwriterconcerten Thuis in ‘t Theater krijgt een voorprogramma waarin regionaal talent een podium krijgt. In oktober staat de aftrap van filmtheater Cinema Cuijk op stapel, een samenwerking met Sociom, met elke eerste maandag van de maand een art house film op het programma.
Samen met het Merletcollege bedacht Meijer een heuse College Tour, een serie inspirerende colleges door bekende succesvolle Cuijkenaren. Ook nieuw is de klassieke concertreeks Classic Young Masters, met optredens van speciaal geselecteerde uitzonderlijke talenten uit heel Nederland. En, de literaire ontmoetingen krijgen een regionaal voorprogramma in samenwerking met De Kneep.

Beetje anders
Meijer hoopt dat het publiek de schouwburg in het nieuwe seizoen snel weer weet te vinden. “We zijn ontzettend dankbaar voor het begrip en het geduld dat onze gasten hebben gehad”, vertelt hij. “We hebben hartverwarmende mailtjes ontvangen. Ook zijn er mensen die hun kaarten hebben gedoneerd, als steuntje in de rug voor de schouwburg én de artiesten.”

Volle zalen zitten er vanwege de coronamaatregelen voorlopig niet in. Kaarten kunnen dan ook uitsluitend via de website of telefonisch via het bespreekbureau worden gereserveerd. Gasten wordt gevraagd zich aan de richtlijnen te houden, dus een beetje anders wordt het wel.

'Het belooft in veel opzichten een spannend seizoen te worden'

Meijer: “Zo is het niet mogelijk zelf een stoel uit te kiezen, duren de meeste voorstellingen wat korter en is er geen pauze.” Het belooft in veel opzichten dan ook een spannend seizoen te worden. “Niemand weet hoe het coronavirus zich ontwikkelt”, stelt Meijer. “We gaan er nu vanuit dat we vanaf januari weer volledig open kunnen, maar niks is zeker.” Om die reden wordt het programma vanaf januari waarschijnlijk pas dit najaar bekendgemaakt en start de kaartverkoop voor deze voorstellingen op een later moment.
Meer informatie via www.schouwburgcuijk.nl

Meer berichten