Emma Loeffen: ‘We hopen dat ons concert gewoon kan doorgaan’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Singer-songwriter Emma Loeffen hoopt op zaterdag 27 februari een concert te kunnen geven in de Schouwburg.</p>

Singer-songwriter Emma Loeffen hoopt op zaterdag 27 februari een concert te kunnen geven in de Schouwburg.

(Foto: Jan Nauta)

Emma Loeffen: ‘We hopen dat ons concert gewoon kan doorgaan’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VIANEN/CUIJK | Het zijn bijzondere tijden voor Emma Loeffen. De singer-songwriter uit Vianen is in voorbereiding op een nieuwe theatershow op zaterdag 27 februari in de Schouwburg Cuijk. “Er is veel onbekend, maar mijn band en ik bereiden ons voor alsof we gewoon voor 170 mensen in de zaal gaan spelen”, vertelt Emma.

Door Martijn Schwillens

Eigenlijk had Emma Loeffen op dit moment een volle speelkalender moeten hebben. De Steenakker, De Lievekamp, Myllesweerd en de Schouwburg zagen wel iets in een reeks concerten na haar succesvolle show ‘Emma & Friends’ in het Cuijkse theater in 2019. “Ik had een after-movie van het vorige concert gemaild naar theaters in de buurt en er waren er veel enthousiast. Helaas kwam Corona er toen tussendoor”, vertelt ze. Oss (november) en Mill (24 april) volgen nog en op zaterdag 27 februari staat ze op het podium van de Schouwburg. “We hopen op 170 bezoekers. Zo niet, dan hebben we eventueel de mogelijkheid voor een extra concert op vrijdag. We hopen op een situatie als voor de lockdown, maar hoe het er precies uit gaat zien, blijft gissen.”

Nieuwe muziek (by Emma Joan)
De afgelopen periode heeft Emma gebruikt om nieuwe muziek te schrijven. “Het is altijd moeilijk om je eigen muziek te omschrijven, maar het is in zekere zin biografisch. Kwetsbaar en herkenbaar, met ‘n zekere mate van zelfacceptatie. Sterke teksten omgezet in aanstekelijke melodieën en vertaald in eigentijdse Nederlandse pop”, vat Emma samen. “Ik probeer zoveel mogelijk gevoel te leggen in mijn teksten, waarvan ik verwacht dat anderen zich er prima in kunnen herkennen”, vervolgt de 22-jarige artieste, die zich heeft later inspireren door artiesten als Maan, Suzan & Freek en Trijntje Oosterhuis.

‘Ik probeer zoveel mogelijk gevoel te leggen in mijn teksten, waarvan ik verwacht dat anderen zich er prima in kunnen herkennen’

Haar eigen nummers vormen een aangenaam en bijzonder contrast met de covers (van onder andere Queen en Prince) die ze ook nog steeds met veel plezier zingt. “Het concert zal een combinatie zijn van mijn eigen Nederlandstalige liedjes en vooral Engelse covers. Gelukkig kunnen we als band blijven repeteren, mede omdat het conservatorium in Arnhem (waar Loeffen dit jaar hoopt af te studeren, red.) gewoon open is. De arrangementen voor ons concert op 27 februari zijn klaar. Afgelopen dinsdag hebben we voor het eerst gerepeteerd. Wij hebben er veel zin in”, zegt Emma, die onder haar artiestennaam ‘Emma Joan’ op korte termijn drie singles via Spotify zal uitbrengen.

Tickets en informatie
Tickets voor het concert zijn te bestellen via www.schouwburgcuijk.nl. Meer informatie over Emma Loeffen en haar muziek is te vinden via haar Facebook, Instagram en haar website www.emmasmusic.nl

Meer berichten