Het Brabants-Limburgs cultuurfestival 'Schijt aan de Grens' gaf afgelopen zaterdag een voorproefje.
Het Brabants-Limburgs cultuurfestival 'Schijt aan de Grens' gaf afgelopen zaterdag een voorproefje. (Foto: Albert Hendriks)

Cultuurfestival ‘Schijt aan de Grens’ afgetrapt in Overloon

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OVERLOON | Het Brabants-Limburgs cultuurfestival ‘Schijt aan de grens’ heeft afgelopen zaterdag in Overloon het publiek getrakteerd op een voorproefje van het festival dat in de zomer van 2022 in zijn volle omvang gehouden wordt. Het thema was en wordt ‘Grenzeloos verlangen’.

Wat was er zo allemaal te beleven, in ‘t Helder in Overloon? Nou, heel veel en voor iedere smaak en leeftijd iets. Muziek, kunst, theater en een bijzondere culinaire verrassing. Een knuffelwand en knuffeldames maakten de middag af. Er waren verschillende optredens, zoals van Jos van Rens, een Limburgse muzikant en verhalenverteller. Muziek met een knipoog werd verzorgd door de Goldeliesjes, zeven vrolijke dames die smartlappen en Duitse schlagers op hun repertoire hebben.
De Limburgse kok Roel Linssen en zijn Brabantse evenknie Bernie Goemans gingen de uitdaging aan en creëerden de grensoverschrijdende LimBrasnack, exclusief voor Schijt aan de Grens. Daarnaast was er ruimte voor verschillende (beeldende) kunst van diverse kunstenaars. Kinderen van Josefschool Overloon en Montessorischool Venray beeldden hun ‘Grenzeloos verlangen’ uit op beschilderde stenen en legden dit uit door middel van briefjes.
Info: schijtaandegrens.nl

Meer berichten