<p>De opening van de tentoonstelling werd verricht door burgemeester Wim Hillenaar en Piet Pesulima als oudst levende Molukker van de tweede generatie in Cuijk. (foto: SK-Media)</p>

De opening van de tentoonstelling werd verricht door burgemeester Wim Hillenaar en Piet Pesulima als oudst levende Molukker van de tweede generatie in Cuijk. (foto: SK-Media)

(Foto: Persbureau SK-Media)

Reizende Tentoonstelling en ‘Cuijks Moluks Museum’ in Cuijk geopend

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | De Reizende Tentoonstelling ‘In 2 werelden | Molukkers in Nederland’ en het Cuijks Moluks Museum in het centrum van Cuijk zijn zaterdag officieel geopend. 

De tentoonstelling, uitgestald achter de Schouwburg en onderdeel van landelijke activiteiten rondom 70 jaar Molukkers in Nederland, en het ‘Kuukse’ pop-upmuseum, ingericht in een voormalig winkelpand van Frans Stevens in de Kaneelstraat, zijn bedoeld om belangstellenden inzicht te geven in de geschiedenis van de Molukkers in zowel Nederland als Cuijk. De festiviteiten waren wegens corona ingetogen, maar het tintje wat eraan werd meegegeven was evengoed speciaal. De bijzondere geschiedenis van Molukkers in ons land wordt verteld in zes zeecontainers. In Cuijk is dankzij de werkgroep Bersama Cuijk een extra ‘hoofdstuk’ toegevoegd in een pop-upmuseum, omdat de Molukse gemeenschap in Cuijk precies zestig jaar bestaat. De opening van de tentoonstelling werd verricht door burgemeester Wim Hillenaar en Piet Pesulima als oudst levende Molukker van de tweede generatie in Cuijk. De tentoonstelling en het museum zijn tot en met 29 december te bezoeken.
Meer informatie over alle activiteiten op www.bersama-cuijk.nl

Meer berichten