Cultureel Hart Cuijk en Nature-art presenteren: Etalage expositie in Cuijk centrum.
Cultureel Hart Cuijk en Nature-art presenteren: Etalage expositie in Cuijk centrum. (Foto: Cultureel Hart Cuijk)

Perfectly IMperfect in de etalage in Cuijk-centrum

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | Het culturele hart van Cuijk heeft er een nieuw lichtpuntje bij: sinds vrijdag 10 december kan iedereen genieten van kunst in het winkelcentrum. In de etalage van Maasburg 2 in Cuijk-centrum staan diverse objecten van een bijzondere kunstvorm: Perfecty IMperfect, oftewel PIM.

Tien dagen lang kunnen kunstliefhebbers, winkelend publiek en andere voorbijgangers kennismaken met PIM. Alle objecten zijn bedacht en gemaakt door kunstenaarsduo John van Schipstal en Annette Berretty. De etalage expositie wordt georganiseerd door Cultureel Hart Cuijk en gepresenteerd door Nature-art, waar ook de producten besteld kunnen worden.

Kistkrukjes
PIM is upcycling; recyclen tot een betere, mooiere vorm. Zo zijn er kistkrukjes met poten van boomtakken en kussens van hergebruikte stoffen. Annette: “Die krukjes zijn het eerste wat we samen hebben bedacht.” John noemt het Wabi-sabi: een levensfilosofie uit Japan. “Ons werk kenmerkt zich door eenvoud, asymmetrie, soberheid en ruwheid.” Annette: “Niets duurt, niets is voltooid en niets is perfect.” John: “Perfectly IMperfect.”

Met en in de natuur
In Beers liggen de materialen opgeslagen. John: “In die schuur hebben we ook twee ateliers gemaakt om straks -dat is het idee wat we nastreven- workshops te gaan geven. Mét de natuur en ín de natuur.” Maar eerst genieten van de etalage expositie. Nieuwe tassen van oude dekens, urnen van snoeihout en lampen van takken en wol; een warm licht in deze donkere dagen.
Meer informatie via www.johnvanschipstal.nl

Meer berichten