<p>Het door Nova de Hoo (@hoonova) ontworpen artwork met vanaf links Hub Rasker, Smitje (F&aacute;bio Smits) en Gwen Tummers.&nbsp;</p>

Het door Nova de Hoo (@hoonova) ontworpen artwork met vanaf links Hub Rasker, Smitje (Fábio Smits) en Gwen Tummers. 

(Foto: Nova de Hoo @hoonova)

Ik Kom Naar Jou ontstaat op knooppunt provinciegrenzen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

REGIO | De samenwerking tussen de Oeffeltse zanger/liedjesschrijver Hub Rasker, de Nijmeegse zangeres Gwen Tummers en de Gennepse rapper Fabio Smits, alias Smitje leidde tot het ontstaan van hun allereerste singlerelease. De poppy single Ik Kom Naar Jou is een crossover van stijlen waarin een opvallende rol is weggelegd voor de Nederlandstalige rapper uit Gennep.

Hub Rasker: “Met Fabio had ik al langer de afspraak om eens iets samen te gaan doen en toen ik het liedje Ik Kom Naar Jou schreef zag ik daarin meteen de kapstok om die samenwerking echt tot uitvoering te brengen.” Smitje schreef zijn rap bijna letterlijk achter de microfoon en ‘on-the-go’, en maakt daarmee zijn rol als woordkunstenaar meer dan waar. De Gelderse Gwen Tummers raakte op een heel andere manier bij het project betrokken. “Gwens stem liet me niet los na het zien van een Youtube filmpje waarin ze een Doe Maar liedje covert”, vertelt Rasker. “Gelukkig wilde Gwen graag meedoen!”.
Voor de opnames en productie streek het trio neer in Raskers eigen Hen Hut Sound Studio. Het artwork bij de release is van Nova de Hoo.
In Ik Kom Naar Jou zoeken de drie de grenzen van hun eigen genres op, en laten zij de liefde voor muziek letterlijk buiten de eigen provinciegrenzen horen. De single is te vinden op platforms zoals Spotify, Apple Music en Youtube.

Jos Gröniger
Meer berichten