<p>De Reizende Tentoonstelling &#39;70 jaar Molukkers in Nederland&#39; werd begin december geopend door Piet Pesulima en burgemeester Wim Hillenaar.</p>

De Reizende Tentoonstelling '70 jaar Molukkers in Nederland' werd begin december geopend door Piet Pesulima en burgemeester Wim Hillenaar.

(Foto: Persbureau SK-Media)

Reizende Tentoonstelling Molukkers dit weekend nog eenmaal te zien in Cuijk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | De Reizende Tentoonstelling over 70 jaar Molukkers in Nederland is dit weekend voor het eerst na de lockdown, maar ook direct voor het laatst, te zien in Cuijk. De zes zeecontainers waarin het verhaal van de Molukkers in ons land wordt verteld, is zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00uur te zien op het grote plein achter de Schouwburg. 

Vanaf maart kunnen belangstellenden terecht in een vernieuwde pop-uptentoonstelling over 60 jaar Molukkers in Cuijk. Deze zal vanaf maart plaatsvinden in het voormalige restaurant De Beurs in de Grotestraat. De tentoonstelling was in december korte tijd te zien in het oude pand van Stevens in de Kaneelstraat in Cuijk. “We hebben veel vraag gehad of de tentoonstelling nog open zou gaan, zelfs van mensen die het graag voor een tweede keer zouden willen zien, omdat zij het zo indrukwekkend vonden”, vertelt Marsha Laijan van de Werkgroep Bersama. “Gelukkig kunnen we de mensen de kans geven om (meer) kennis op te doen over de gezamenlijke Nederlands-Molukse geschiedenis, nadat we abrupt dicht moesten vanwege de lockdown. Ook voor ons als werkgroep is het fijn dat we dit gedeelte goed mogen afsluiten.”

Feestelijke opening
De Cuijks-Molukse expositie over 60 jaar Molukkers in Cuijk zal in maart officieel en feestelijk worden geopend in het pand van De Beurs aan de Grotestraat 26 in Cuijk. Laijan: “Onze werkgroep is druk bezig om de expositie weer op te bouwen. Door de ramen is al een en ander te zien.”

Meer berichten