Een scène uit de opvoering in 1992: Toon d’n Dwerg ontmoet marskramer Kobus van Rut.
Een scène uit de opvoering in 1992: Toon d’n Dwerg ontmoet marskramer Kobus van Rut. (Foto: Doekmaroploo)

Eenmalige kaartverkoop voor ‘Toon d’n Dwerg’ bij de watermolen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OPLOO | In samenspraak met het Gilde Sint Matthias organiseert Toneelvereniging Doekmaroploo op zondag 20 maart een eenmalige voorverkoop van entreekaarten voor vijf opvoeringen van het openluchtspel Toon d’n Dwerg. Deze voorverkoop vindt plaats in de watermolen van Oploo, dat eind mei tevens de speellocatie is.

Het avondvullende Openluchtspel Toon d'n Dwerg is een opgefriste versie van het succesvolle spel dat in 1992 zeven keer een uitverkocht huis trok. Het toneelstuk markeert het veertigjarig bestaan van de toneelclub, die in 1982 werd opgericht. In het spel draait het om het levensverhaal van de herder en zwerver Toon van Els, die intussen een cultfiguur is geworden. Het script van 1992 is bewerkt door schrijver Henny Lenkens, de regie is in handen van Jet Lenkens. De spelfragmenten worden in de vernieuwde versie omlijst met live muziek, geschreven en uitgevoerd onder leiding van Vin Baltussen.

Vijf opvoeringen
Het spel wordt vijf keer gespeeld tussen vrijdag 20 en donderdag 26 mei. De voorverkoop is op zondag 20 maart van 11.00 tot 13.00 uur in de watermolen aan de Watermolenstraat 2 in Oploo. De toegang bedraagt 17,50 euro. Voor kinderen t/m 12 jaar kost de entree 10 euro. Bij de entree is een kop koffie/thee met een plak Tontjeskoek inbegrepen. Na 20 maart zijn toegangskaarten uitsluitend digitaal aan te schaffen via www.doekmaroploo.nl 

Meer berichten