<p>Meerijden op één van de voertuigen tijdens Militracks.</p>

Meerijden op één van de voertuigen tijdens Militracks.

(Foto: Sander claassen)

Na drie jaar eindelijk weer Militracks bij Oorlogsmuseum

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OVERLOON | Op zaterdag 14 en zondag 15 mei vindt bij Oorlogsmuseum Overloon weer Militracks plaats. Dat is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. 

Twee dagen lang zijn er ongeveer honderd historische Duitse voertuigen te zien. Na drie jaar van verplaatsen en annuleren door corona kan het populaire evenement nu eindelijk weer plaatsvinden in Overloon.

Opbrengst voor Oekraïne
Tijdens Militracks 2022 zijn er onder andere Duitse tanks, pantserwagens en andere militaire voertuigen te zien. Bezoekers kunnen ook zelf meerijden over het anderhalve kilometer lange parcours door de bossen rond het museum. Het bedrag dat wordt opgehaald met het meerijden op deze voertuigen wordt dit jaar gebruikt om Oekraïense vluchtelingen te helpen, vooral in de vorm van hulpgoederen.
Uniek onderdeel van het programma is de Nashorn, een zware Duitse tankjager. De deelname van het voertuig in rijdende staat is een geweldige primeur voor Militracks.
Naast het rijdend materieel is er ook een militariamarkt en is het museum zelf natuurlijk ook open. Meer informatie via de website www.oorlogsmuseum.nl

Meer berichten