<p>Muziekvereniging Amicitia, St. Willibrord Mill en Ons Genoegen St. Hubert houden op 5 mei een bevrijdingsconcert in Mill. </p>

Muziekvereniging Amicitia, St. Willibrord Mill en Ons Genoegen St. Hubert houden op 5 mei een bevrijdingsconcert in Mill.

(Foto: Amicitia)

Bevrijdingsconcert ‘Give us Peace’ in Myllesweerd op 5 mei

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MILL | Op donderdag 5 mei organiseert Muziekvereniging Amicitia, samen met St. Willibrord Mill en Ons Genoegen St. Hubert, in het kader van haar 100-jarig jubileum een breed opgezet bevrijdingsconcert in Mill. 

Tijdens dit concert wordt stilgestaan bij Herdenking en Bevrijding. Indrukwekkende muziek staat op het repertoire, met hier en daar een bewogen woord uitgesproken door Toon Ermers. Het concert draagt de titel ‘Give us Peace’, dat ‘Geef ons vrede” betekent. De presentatie is in handen van Jolanda Hermans. Het concert staat onder muzikale leiding van dirigent John Derks. Meer nog dan voorgaande jaren schreeuwt de wereld om vrede in de vernietigende oorlog in de Oekraïne. Peter van Schijndel, voorzitter van de 100 jaar jonge jubilaris, vertelt: “We wilden in het kader van ons jubileum wat samen ondernemen met enthousiaste muzikanten van onze zusterverenigingen, maar het ontbrak nog aan een idee. Toen deze zinloze oorlog uitbrak, met zoveel menselijk leed, wisten we het meteen: We gaan gezamenlijk een zo breed mogelijk bevrijdingsconcert organiseren om een statement af te geven dat oorlog, onderdrukking, niet in vrijheid kunnen leven, zinloos zijn en in vrijheid kunnen leven, een groot goed zijn.”
Het bevrijdingsconcert ‘Give us Peace’ is donderdag 5 mei om 20.00 uur in Myllesweerd in Mill. De entree is gratis (vrije gift voor giro 555).

Meer berichten