Gitaar in schijnwerpers in De Weijer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
BOXMEER - Op zaterdag 20 december staat een prachtinstrument in de schijnwerpers van theater De Weijer in Boxmeer: de gitaar. De allereerste editie van het Gitaar Festival biedt de hele dag door een grote verscheidendheid aan gitaarmuziek. Enkele grote gitaristen uit de muziekscene hebben hun deelname toegezegd.

[image=295576]

Het festival begint om 13.00 uur met open repetities die scherp worden geleid door getalenteerde studenten aan het Rockcity Institute Eindhoven. Zij sluiten de zaterdagmiddag af met een concert.
Vanaf 15.00 uur is het mogelijk om workshops, demo’s & masterclasses te volgen, gitaarbouwers te ontmoeten, versterkers te testen en zijn er doorlopend bandoptredens in de intieme setting van het theatercafé. Kortom: het middagprogramma biedt je de uitgelezen kans om de gitaar in haar veelzijdigheid (beter) te leren kennen.

Avondprogramma
Het avondprogramma bestaat uit gitaarhelden die een song uit hun geboortejaar en een song van hún favoriete Nederlandse gitaarheld spelen. Dat doen zij onder begeleiding van een huisband met pro’s Sjoerd van Bommel, Gerald van Beuningen, Rob Geboers en initiatiefnemer BJ Baartmans.

[youtube=0-m8W3lgpXA]

Grote naam
Voor dit unieke concert hebben al grote gitaarnamen, onder voorbehoud, hun bijdrage toegezegd: Jan Hendriks (o.a. Doe Maar, CCC inc., Boudewijn de Groot), Ger Hoeijmakers (o.a. Frank Boeijen Groep, Buster Smiles), John Klaver (o.a. John F. Klaver Band), Harry Hardholt (o.a. Innersleeve, Margriet Eshuys band, Jango Edwards & Friends) en Daniel Verberk (o.a. Physical Graffiti, Let Love Rule, Heavy 70-ties) en Eric van Dijseldonk (o.a. Revolvers, Ricky Koole, Gigantjes, Laura Vayne).
Een dikke 60 jaar muziekgeschiedenis komt zaterdag 20 december vanaf 20.15 uur voorbij in De Weijer in Boxmeer. Met elektrische en acoustische blues, rock, country, jazz, rockabilly, soul, fusion en natuurlijk de riffs, licks, bends, slides, hammer ons, pull offs, chickenpicking, tapping en twang.
Meer informatie: www.deweijer.nl.
Meer berichten