Geslaagde pilot Red het Genneperhuis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
GENNEP/MILSBEEK - Op verzoek van Sichting Mosaique nam groep acht van basisschool De Drie Vijvers afgelopen donderdag deel aan de pilot van het project Red het Genneperhuis.

Mosaïque ontwikkelde het project in opdracht van de gemeente Gennep. Het doel is de jeugd bij te brengen hoe belangrijk de vesting tussen de Maas en de monding van de Niers voor de omgeving geweest is.

[image=294126]

In een spelvorm kruipen de kinderen in de huid van Thomas Preston die van 1636 tot 1641 Gouverneur van het Genneperhuis en de stad Gennep was. De Prestons krijgen bij aankomst te horen dat stedendwinger Frederik Hendrik 50 kilometer verderop een enorme troepenmacht verzamelt om het Genneperhuis voor de Republiek der Verenigde Nederlanden te veroveren.
Vier adviseurs (acteurs van 4Events) trachten de Prestons doorlopend te verleiden budget te besteden aan het strijdplan dat zij voorstellen. Daarbij stellen zij eisen die de beschikbare middelen overstijgen De leerlingen keren weer terug naar school met de opdracht om te bedenken hoe ze hun gouden dukaten en soldaten het beste in kunnen zetten in de voorbereiding op de belegering. Maken zij de juiste keuzes?

[image=294127]

De try-out is een groot succes. Tijdens de wintermaanden sleutelen de makers nog wat aan de formule, zodat het lespakket vanaf het voorjaar voor alle scholen in de regio beschikbaar komt. Daarnaast wordt samen met 4Events gewerkt aan een variant voor familiefeestjes en bedrijfsuitjes. Info: www.stichtingmosaique.nl.

[image=294125]
Meer berichten