Nieuw seizoen Cultureel Café

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
SINT ANTHONIS – Nauwelijks bijgekomen van de geslaagde manifestatie Kunstdorp, staat de actieve gemeentelijke Kunstkring in Sint Anthonis voor een nieuwe ‘krachttoer’ met de eerste aflevering van de nieuwe reeks avonden van het Cultureel Café. En zo mogen cultuurminnaars zich donderdag 25 september verheugen op verrassende acts en presentaties.

Na het succesvol verlopen eerste seizoen stond het voor de Kunstkring als een paal boven water dat het Cultureel Café een vervolg moest krijgen. En zo staan er voor het winterseizoen 2014-2015 wederom zes avonden (3 voor en 3 na de jaarwisseling) op stapel in Genieterij Kommus.

[image=289628]

Ans van Kessel, (dialect)dichteres uit Stevensbeek, is de eerste gast. Ze is meervoudig bekroond en is een naam in dichtersland. Het is genieten van deze vrouw, die op een haast onnavolgbare wijze soms indringend, soms lichtvoetig met woorden weet te spelen.
Fotograaf Frans Jacobs uit Westerbeek was in Amsterdam leerling van gerenommeerde leermeesters in het vak en hield zich na de fotovakschool in Den Haag bezig met reclamefotografie. Vanuit zijn studio in Eindhoven en later Ottersum bediende hij zijn klanten. Spelen met licht dat is zijn passie en als dat lukt, krijgen gewone dingen schoonheid.
Dat oud-onderwijzer Jan Nillesen een bevlogen verteller is, dat is tot ver buiten woonplaats Boxmeer doorgedrongen. Deze avond treedt deze streekkenner eens niet op als hartstochtelijke natuurgids, maar wijdt hij zijn gehoor in de culturele codes die het leven van de mensen bepaalden en die van invloed waren op hun beslissingen en de wijze waarop ze het landschap inrichtten. Zijn verhaal is waarschijnlijk voor velen een eyeopener.
Mia Dekkers uit Overloon komt in Kommus op herhaling. Niet zonder reden, want met haar gezellige verhalen, kostelijke grappen en zinspelingen over het grote gezin Swinkels krijgt ze ook dit keer in haar Beek en Donkse dialect de lachers op haar hand. Joke Koppers van de Kunstkring introduceert en interviewt deze avond weer de gasten, de Huisband zorgt voor de muzikale omlijsting.
Het Cultureel Café vindt op 25 september plaats in Genieterij Kommus, Brink 5 in Sint Anthonis. Inloop vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro. Bezoekers die dat wensen kunnen bij Kommus een Cultuurarrangement (eten vooraf + Cultureel café) reserveren. Voor informatie of reservering bel (0485) 38 50 45.
Meer berichten