Op de Tontjesdag draait het allemaal om ‘lucht’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
OPLOO – Tijdens de elfde editie van de Tontjesdag op zondag 13 juli krijgen de bezoekers in Oploo weer een veelzijdige programma voorgeschoteld. Veel van de onderdelen staan in het teken van het thema ‘Lucht’.

De kleinschalige culturele dag, waarmee de schoolvakantie wordt ingeluid, heeft het terrein bij de watermolen als centrale locatie. Er is aandacht voor lucht in de breedste zin van het woord. Zo zal er onder andere een luchtorgel zijn, een ballonnenwedstrijd en een wedstrijd fietsband plakken. Daarnaast zullen er modelvliegtuigjes en een drone rondvliegen. ’s Middags wordt de winnaar bekendgemaakt van de fotowedstrijd rond het thema ‘Lucht’.

[image=283910]

Voor de kinderen is er op deze dag weer genoeg te doen. Zo kunnen zij onder andere verschillende proefjes doen met lucht, een schilderij maken door middel van het blazen van verf en genieten van de capriolen van een clown.
Geheel in lijn met het thema wordt er iets bijzonders verloot, namelijk een ballonvaart. Eén persoon zal de winnaar zijn van deze speciale prijs. Wie sowieso een ballonvaart wil maken (175 euro), kan zich per e-mail aanmelden (tinyploonhendriks@home.nl).
Er zijn fiets- en wandeltochten (zie elders in deze uitgave), die door de groene omgeving van Oploo voeren.
Een bijzondere gast is Ruud Verstraten. Hij studeert momenteel af op het fenomeen Tontje de Dwerg, en verzorgt over zijn onderzoek enkele lezingen. Het zangkoor Zowa Zuuver en Ensemble Miep van den Berg zorgen deze dag voor de muzikale omlijsting. En volgens goede traditie krijgt het publiek weer nostalgische hapjes en drankjes in de geest van het thema voorgeschoteld.
De Tontjesdag is op 13 juli van 10.00 tot 18.00 uur op het watermolenterrein aan de Watermolenstraat in Oploo.
Meer berichten