Cuijk maakt zich op voor prachtig VierdaagseFeest

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK - De Cuijkse horeca en het comité VierdaagseFeest Cuijk zijn flink aan de slag om ook in 2014 een prachtig feest te maken. Van zaterdag 12 t/m vrijdag 18 juli zullen het centrum van Cuijk en de kade veranderen in één grote feestarena. Er is een programma samengesteld waar iedereen, jong en oud, zich in zal herkennen.

[image=283065]

- Op zaterdag zijn er veel terrassen en live muziek in het centrum. Op de kade kun je dansen tijdens de Primetime Classics Dancenight. NB: voor de voetballiefhebbers zijn er in verband met het WK2014 in het centrum en op de kade tv-schermen.

- Op zondag hebben we in het centrum de Carbootsale en op de kade de Kindermiddag. Het Rooie Loper Concert van het Vierdaagse Orkest is dit jaar in het Ebben Inspyrium. Kaarten kunt u bestellen via www.vierdaagseorkest.nl. Ook in het centrum zijn weer volop terrassen en activiteiten zoals het Smartlappenfestival bij Café Goei Volluk. En dan nieuw-nieuw-nieuw is het Hofmans Tapijten Diskodip X Festival op de kade, de organisatie Diskodip viert dan tevens haar eerste verjaardag met een mooie line-up waaronder: San Proper, Maxi Mill, Thomas Elmore, Emilio Bestevez en Diskonnekted. Ook hier vanwege de finale van het WK2014 beeldschermen in het centrum en op de kade.

- Maandag kunnen de kleintjes tijdens de Fixet Huttenbouwmiddag bouwen aan hun eigen droomhuis. Natuurlijk met een beetje hulp van papa, mama, opa of hun grote neef of nicht.

- Op dinsdag traditioneel en voor de zeventiende keer de VierdaagseZeskamp onder muzikale begeleiding van DjoPe. Na de spannende strijd kunnen de deelnemers heerlijk ontspannen op de terrassen in het centrum met muziek van Remixx, Kunst met Peren, Wim Rossen en DJ Jack.

- Voor woensdagavond staat dankzij de Rabobank de Coverband Session geprogrammeerd. Deze ‘beste feestband van Nederland’ speelt bekende recente feestelijke hits, classics, dance, rock en Nederlandstalig repertoire. Het wordt dus gegarandeerd een feestje aan de kade waar we ook dit jaar een weer een spectaculaire vuurwerkshow hebben. Maar ook in het centrum is een prachtig programma met o.a. Remixx met Cuijkse zangeres Cindy, Soul en Funkband Riley's, DJ/Zanger Tony Jordan, William Smulders Rock& Roll Kwartet en Part II met DJ Patrick van Triple Fun Productions.

- Donderdag hebben we de proefsluiting van de pontonbrug. En we zijn bezig met een ballonnenfestijn en snorvliegers. Daarna kunt u kijken en luisteren naar het BCP Bouw Kadeconcert met het Vierdaagse Orkest onder leiding van Bart van Zutphen. Een wervelende show die ieder jaar weer beter wordt. Gaat dat dit jaar weer gebeuren? De muzikanten van het Vierdaagse Orkest maken het gegarandeerd waar. Tevens is er in het centrum het Kepser Pro-Metaal Pontonniersbal, met een programmering die ervoor zorgt dat het dansen gewoon doorgaat met o.a. Torkest, De Sfeermakers, DJ/Zanger/Entertainer Robert Pouwels, Pariah en Bootcamp 2.0 met Glenn Aiden & Thomas Brixter ondersteund door MC Bouzer.

- Op vrijdag trekt het vierdaagselegioen door Cuijk waar wij in Cuijk er met zijn allen ervoor zorgen dat de laatste loodjes misschien wel het zwaarst maar óók het gezelligst zijn. DJ Jan zorgt voor een laatste boost voordat de wandelaars over de pontonbrug gaan. Uiteindelijk blijft het dan nog heel lang gezellig druk op de terrassen van Café De Kwast, Café Taurus, Café Spinners, Café Goei Volluk, Café Agora, Café de Posthoorn en Café D’n Diño. Zij hebben een programma met Torkest, Duo Double, DJ Jack & DJ Stayfan.

Steunpilaren
Om het programma zo te maken dat iedereen zich thuis voelt, moet er nogal wat werk verzet worden. Daarom is de organisatie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun steentje aan dit evenement willen bijdragen. Wie de club wil versterken, mailt naar wilbert@vierdaagsefeestcuijk.nl
Het VierdaagseFeest Cuijk kan niet bestaan zonder de steun die de organisatie ieder jaar krijgt van de sponsors. Juist deze betrokken ondernemers, bedrijven en instellingen zorgen er voor dat zo’n grootst evenement in Cuijk kan plaatsvinden. Ondernemer die het feest ook een warm hart willen toedragen, nemen contact op met Ingrid Kloosterman via ingrid@vierdaagsefeestcuijk.nl. Alle steun is van harte welkom.
Kijk voor een laatste update van het programma op www.vierdaagsefeestcuijk.nl.
Meer berichten