Nilgun Yerli naar Boxmeer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
BOXMEER - Zondagmiddag 24 maart is schrijfster en cabaretière Nilgun Yerli te gast in de bibliotheek Boxmeer om te speken over het thema: Durf te kiezen.

Met een variant op de uitspraak van de Hongaarse schrijver Gyorgy Konrad: ‘Vraag iemand naar de zin van het leven en hij antwoordt met zijn eigen levensloop’ zou je kunnen stellen: vraag iemand naar de meest vérstrekkende keuze in zijn of haar leven en hij antwoordt met zijn levensverhaal.

[image=239305]

Keuzes maken heb ik in Nederland goed geleerd, zegt Nilgun Yerli, omdat het tussen wal en schip geen prettig leven is. De keuze om naar Nederland te komen had ik niet, als kind van tien werd mij niets gevraagd. De keuze om te gaan heb ik wel degelijk, ik kan blijven, ik mag blijven, maar ik ga toch.
Geïnspireerd door het leven in twee culturen wordt ze cabaretière. Daarnaast schrijft ze columns in verschillende kranten, die later gebundeld in boekvorm verschijnen.

Deze lezing is een onderdeel van de lezingencyclus ‘Durf te ontdekken’. De lezing begint om 14.30 uur in de bibliotheek Boxmeer aan De Raetsingel 1. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.
Meer berichten