MDKoffieconcert met celliste Wikkie Vis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
SINT-OEDENRODE - Wikkie Vis en zes van haar leerlingen laten zondag 7 april horen wat de cello allemaal te bieden heeft.

[image=239956]

Men moet er veel voor studeren, maar dan kan men stevige diepe baslijnen, prachtige hoge melodieën en alles wat zich daar tussen in beweegt tot werkelijkheid brengen. De cello is het perfecte instrument voor samenspel en dat doen de zeven cellisten in duetten, kwartetten en kwintetten met werken van o.a. Vivaldi, Haendel, Rachmaninoff, Ravel, Piazzolla en Dvo?ák.
De cellisten sluiten de eerste helft van het concert af met het opzwepende Ciel Gris van de Fransman Benoit Briens. Na de pauze klinken twee delen uit het pianotrio in B groot van Brahms, voor viool (Chika Fujie), cello en piano (Henk Sanders).
Kiny en Axel Wenstedt verlenen hun medewerking bij piano/klavecimbel begeleiding.
Het Mathieu Dirven Koffieconcert, georganiseerd door Roois Kultuur Kontakt en Cultureel Platform, begint zondag 7 april om 11.30 uur in kasteel Henkenshage. Entree aan de kassa € 6,50 en € 2,- (tot 12jaar) inclusief consumptie. Reserveren via cultureelplatform@kpnmail.nl.
Meer berichten