Voorlees-inloopochtend in bibliotheek Gennep

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
GENNEP - BiblioPlus houdt woensdag 25 januari in de bibliotheek van Gennep een voorlees-inloopochtend voor ouders uit Bergen en Gennep met baby's en dreumessen. In de bibliotheek is tussen 10.00 en 12.00 uur van alles te beleven: er wordt voorgelezen en er is gelegenheid om samen de nieuwste boekjes te bekijken of puzzels maken. Voor ouders die het leuk vinden om samen met baby of peuter te zingen, vindt een korte workshop ‘Muziek op schoot’ plaats. Natuurlijk is het ook mogelijk om (voorlees-)ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

[image=201781]

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Het leesbevorderingsprogramma BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben later een voorsprong op school. Daar hebben ze hun hele leven plezier van.

Inloopochtend
Veel ouders uit deze regio weten dit en hebben inmiddels met hun baby of dreumes de weg naar de bibliotheek gevonden. Speciaal voor hen organiseert BiblioPlus in Bibliotheek Gennep woensdagmorgen 25 januari een inloopochtend voor ouders uit Bergen en Gennep met baby’s en –dreumesen. Broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom! Nieuwe baby- en/of jeugdleden zijn uiteraard nog steeds van harte welkom. Lid worden is gratis en kan tijdens openingstijden van de bibliotheek.
BiblioPlus Gennep is gelegen aan het Ellen Hoffmannplein 2 in Gennep. Meer informatie via tel. (0485) 511220.
Meer berichten