Jaarlijkse Joekelparty in Weijerhof Boxmeer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
BOXMEER - Carnavalszaterdag, 1983, werd Boxmeer wakker geschud: er was een nieuw dweilorkest geboren met als naam: Dweilorkest de Joekels. Inmiddels bijna 29 jaar verder, maar nog altijd springlevend, nodigen zij iedereen uit voor hun jaarlijkse Joekelparty op zondag 29 januari.

[image=202242]

Tijdens deze Joekelparty, een muzikale middag in de ruimste zin des woords, kunnen bezoekers genieten van muziek, aangevuld met dans en zang. Als eerste zal de Joekels-Junior Band een optreden verzorgen. De Joekels-Junior Band is het jongste dweilorkest van de Joekels. Dit dweilorkest is hoofdzakelijk samengesteld uit de kinderen van de Joekels, en aangevuld met enkele enthousiaste muzikale vrienden en vriendinnen. Kortom, een volwaardig dweilorkest van ruim twintig jonge muzikanten die zich verenigd hebben in de JJ-Band. Zij bijten de spits af met een muzikale show die met hun dirigent en muzikale duizendpoot Michel is ingestudeerd.

Muzikaal
Dweilorkest de Joekels zal bezoekers deze middag meenemen in hun muzikale spel. Zij zullen een aantal bekende muzieknummers ten gehoren brengen die als muziek in de oren klinken. Dit dweilorkest heeft in het verleden al menig evenement muzikaal ondersteund. In de loop van 2013, wanneer zij 30 jaar bestaan, zal naar alle waarschijnlijkheid hun 500ste optreden plaatsvinden: een nieuwe mijlpaal voor dit dweilorkest.
Niet alleen muziek deze middag, de dansgarde van carnavalsvereniging Rot Weiss uit Goch gaat ook haar opwachting maken. Verder zijn er een viertal zanggroepen, die hoge ogen gooiden tijdens de liedjesavond van carnavalsvereniging De Geitenbok.
Kortom, een gezellige middag die bol staat van muzikale hoogstandjes. De middag begint om 14.00 uur en vindt plaats in de Weijerhof, Weijerstraat 1a te Boxmeer. En zoals mensen van de Joekels gewend zijn: de entree is gratis!
Meer berichten