Van Genugten voorzitter Verrassende Platteland

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK - Carel van Genugten is de nieuwe voorzitter van het Verrassende PlatteLand van Cuijk. Het Verrassende PlatteLand van Cuijk kent zo´n veertig Land van Cuijkse deelnemers. Zij bieden een veelzijdig assortiment aan ´plattelandsbeleving´, van pleisterplaats en overnachtingsmogelijkheid tot leverancier van mooie streekproducten.

[image=84363]

Carel van Genugten is geen onbekende in de regio. Hij werkte jarenlang voor waterschap Aa en Maas en was 8 jaar lang wethouder voor de gemeente Mill en Sint-Hubert. Met recreatie en toerisme in zijn portefeuille en oa. kartrekker van het project Duits Lijntje, is de functie als voorzitter op zijn lijf geschreven. Inmiddels is hij met pensioen en is hij blij dat zijn agenda niet meer zo vol is. Toch kon hij geen nee zeggen toen het bestuur van het Verrassende PlatteLand van Cuijk hem vroeg de kar te gaan trekken voor de vereniging.
Zijn motivatie is simpel: meewerken om recreatie in het Land van Cuijk verder op de kaart te zetten. Deze regio heeft een unieke diversiteit aan landschappen: van het cultuurhistorische stadje Grave tot aan het karakteristieke Maasheggenlandschap. Te weinig mensen weten dit nog. Een tweede motivatie komt voort uit zijn bewondering voor de talloze innovatieve ondernemers die gevestigd zijn in het Land van Cuijk en met hen samen te werken aan een recreatief Land van Cuijk.

Samenwerking
Onlangs werd bekend dat de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen de samenwerking met het Verrassende PlatteLand van Cuijk voor drie jaar continueert! De Rabobank erkent met haar bijdrage het belang van de regiopromotie Land van Cuijk. Met de bijdrage worden tal van projecten uitgevoerd, zoals de brochure ´Het Verrassende PlatteLand van Cuijk´, OnsPlattelandsRondje (19 en 20 mei) en diverse promotionele activiteiten, zoals de jaarlijkse deelname aan het NK Maasheggenvlechten. Dit is de 2e contractperiode tussen beide partijen. Van 2009-2011 bestond ook al een samenwerkingsverband, waarin diverse projecten tot stand zijn gekomen.

Veelzijdigheid
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk is ontstaan in 1999 en in 2008 uitgebreid naar de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. "Inmiddels zijn er zo'n 38 bedrijven, die zich hebben verenigd om u te laten ontdekken hoe verrassend veelzijdig het PlatteLand van Cuijk is. Want daar staan we zelden bij stil. Fietsend, wandelend of met de auto kunt u bedrijven en activiteiten ontdekken, zoals een bezoek aan een museum, boerderijwinkel of huistheater. Beleef verrassende culinaire hoogstandjes met eerlijke producten, rechtstreeks van het platteland. Ga kamperen op een boerderij, een groepsaccommodatie, of kies voor een luxe verblijf in een appartement of op een landgoed", aldus Het PlatteLand van Cuijk. "Zelfs slapen tussen de schapen en ezels kan."
Het PlatteLand van Cuijk is ook te volgen op twitter: @PlattelandCuijk en online te vinden op: www.plattelandvancuijk.nl.

Meer berichten