Klinkende opening Myllesweerd

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
MILL – Niet alleen door de indringende carillonklanken die Rosemarie Seuntiëns over het kerkplein liet galmen, de schuifelende voeten van dansers in de nieuwe zaal of de elektronische sound van de bands die ’s avonds bij eXpats Big Show Band het podium beklommen, ook ik figuurlijke zin was het een klinkende opening die het nieuwe Myllesweerd in Mill zaterdag beleefde.

[image=211590]

Het was de opmaat voor de openingsweek, waarin het nieuwe culturele hart in het centrum van Mill bol staat van de activiteiten. Komend zondag is de spectaculaire en swingende afsluiting met een middag- en avonduitvoering van ‘Show the Music’.

[image=211591]

Burgemeester Hans Verheijen sprak over de grote aanwinst en over het openingsprogramma, met voor ieder wat wils. “En dat is precies waar Myllesweerd voor is bedoeld; een culturele ontmoetingsplek voor alle inwoners uit onze gemeente.”
Monica Boschman, onlangs gekozen tot Regiodichter van de Noordelijke Maasvallei, declameerde een toepasselijk gedicht dat bij menigeen een glimlach rond de mond toverde.

[image=211592]

Myllesweerd

stenen die verband tonen
en samen grote vensters dragen
een ruime blik op wat ons bindt
hier is samen meer dan komen
ontluiken nieuwe Millse maten
voor verbinding en verbeelding

het publiek, zo hoog geëerd
vormt in kleuren, toon en luister
een bewogen mozaïek
een podium voor ‘wel’ en ‘zijn’
de kar getrokken door het hart
met kamers vol vertrouwen

het haantje van de kerk
kraait bij de dageraad
van zinvol en van zegen
de katten van Bastiaans
kijken mee, als je stil bent
hoor je ze spinnen


Opening
Brigite van Haaften, gedeputeerde voor Cultuur en Samenleving van de provincie Noord-Brabant, prees de aanwezigen met het bereikte resultaat. Ze overhandigde Ben Hamers, voorzitter van de stichting, een beeldje dat symbool staat voor ‘Samenwerking’ en voor de afronding van IDOP, het Integraal Dorpontwikkelingsplan.

[image=211593]

[image=211594]

Het was Brigite van Haaften die de deur van Myllesweerd officieel opende. Maar niet nadat eerste vijf jarigen (uit elk kerkdorp één) elk door een ‘raamwerk’ waren gestapt, die symbool stonden voor de gebruikers van Myllesweerd. Waarna velen binnen stapten om de nieuwe aanwinst te bewonderen. Voor het volledige programma zie www.myllesweerd.nl.

[image=211595]
Meer berichten