Mill: twee keer Show the Music

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
MILL – Muziekliefhebbers in de regio die een heel andere kant van muziekvereniging Sint Willibrord in Mill willen zien, worden op zondag 22 april op hun wenken bediend met het eigentijds muziekspektakel ‘Show te Music’.

[image=211599]

Er kan zelfs worden gekozen, want er is zowel een middaguitvoering als een avonduitvoering, die plaats vinden in de theaterzaal van het fonkelnieuwe cultuurbolwerk Myllesweerd.

[image=211600]

Tijdreis
Een klein jaar werken de muzikanten van Sint Willibrord en de slagwerkgroep Dynamic toe naar wat ongetwijfeld een hoogtepunt wordt in het jaar waarin de muziekvereniging het 75-jarig bestaan viert.
Zo’n tachtig muzikanten, onder wie een combo en de zangers Roel Verheggen en Eefje van Moorsel-Polman, zullen de bezoekers in een vloeiende show meeslepen door de muzikale historie van de muziekvereniging. Het is een muzikale reis door de tijd. Maar liefst twintig nummers passeren de revue tijdens deze Millse versie van ‘The night of te proms’. De muziek wordt daarbij ondersteund met stille en bewegende projecties. ‘Show the music’ is overigens ook de vuurdoop voor Eric Roefs, die sinds vorige zomer dirigent is in Mill.

[image=211601]

Verrassing
Het programma moet een verrassing blijven maar de zangpartijen van Roel en Eefje zijn natuurlijk bijzonder. Stemmig en gedrenkt in nostalgie is de Millse variant van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, geschreven door Jo Kelleter, lid van Sint Willibrord. Het repertoire telt ook medleys van popmuziek, want de tijdreis bevat muziek voor oud en jong.

[image=211602]

De middagvoorstelling op 22 april begint om 14.00 uur, de avondvoorstelling om 19.30 uur. Kaarten (10 euro) zijn verkrijgbaar bij Primera Schipperheijn in Mill, online via www.harmoniemill.nl of op de dag zelf aan de kassa van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.
Meer berichten