Plan B voor Meander in de maak

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK - De gemeente Cuijk ontwikkelt een alternatief plan voor het aanbieden van kunst-, muziek- en cultuuronderwijs nu opheffing van Kunstencentrum Meander in gang is gezet. "De betrokken partijen hebben aangegeven dat zij de voorkeur geven aan één instituut", aldus de Cuijkse wethouder Willemieke Vervoort (Cultuur).

[image=225317]

Vervoort geeft aan dat de gemeente Cuijk al langere tijd bezig is met ‘plan B’. "Het in maart door de raad aangenomen beleidskader, waarin staat vermeld dat we qua kunst- en cultuuronderwijs de jeugd van 4 tot 18 jaar moeten bedienen, vormt de leidraad voor dit plan", vertelt Vervoort. "De afgelopen maanden hebben we gesproken met scholen, harmonieën en fanfares, de balletschool, Biblio+ en anderen instellingen. Daaruit is gebleken dat het de voorkeur heeft als muziek- en cultuuronderwijs bij één instituut worden weggezet."

Regionaal
Vervoort, die de komende periode ook nog regionaal overleg heeft met de wethouders cultuur van de andere vijf 'Meander-gemeenten' (naast Cuijk zijn dat Boxmeer, Gennep, Bergen, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis) verwacht dat plan B voor het einde van het jaar voorgelegd kan worden aan de Cuijkse gemeenteraad.
Meer berichten