Afronding DwarsDeurCuijk tijdens Uitmarkt

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK - Tijdens de Culturele Dag Cuijk, op zondag 26 augustus, zal het kunstwerk dat ontstaan is uit het kunst-ontmoetingsproject DwarsDeurCuijk voor het laatst in zijn geheel te zien zijn. Die dag kunnen deelnemers aan het project, organisaties, bedrijven, instellingen en andere kunstliefhebbers door middel van een anonieme, vrije gift, één of meerdere deuren kopen en die tentoonstellen op een locatie naar keuze. De opbrengst wordt gebruikt om samen een SocialSofa-buurtbank te kunnen maken die qua ontwerp aansluit bij DwarsDeurCuijk.

[image=221997]

Afgelopen half jaar zijn meer dan veertig sloopdeuren door 350 inwoners van de gemeente Cuijk bewerkt tot een groot kunstwerk. De onthulling van het kunstwerk vond plaats op 18 juni. Op die dag is ook het fotoboek gepresenteerd, waarin het verhaal achter de bewerkte deuren verteld wordt. Vijf weken lang is het kunstwerk te zien geweest in de hal van het gemeentehuis. Door het grote aantal deelnemers aan DwarsDeurCuijk is het kunstwerk te groot geworden om blijvend in zijn geheel tentoon te stellen.

Verkoop
Aan deelnemers, bedrijven, maatschappelijke organisaties wordt nu de laatste kans geboden hun betrokkenheid bij het project te tonen. In ruil voor een anonieme gift kan iedereen tijdens de Culturele Dag Cuijk vanaf 12.00 uur één of meerdere deuren kopen en eventueel tentoonstellen. Die dag zullen de fotoboeken van DwarsDeurCuijk ook voor de laatste keer te koop worden aangeboden. Het streven is 3500 euro bij elkaar te brengen voor de aankoop van een betonnen bank, lijm en mozaïeksteentjes.

Vervolg
Vanuit de gemeenschap is er gevraagd naar een vervolg op DwarsDeurCuijk. Er is onder de inwoners behoefte aan een mogelijkheid om elkaar vrijblijvend te kunnen ontmoeten tijdens een laagdrempelige, creatieve of kunstzinnige activiteit. Die kans wordt geboden door de werkgroep die zich inzet om in Cuijk een aantal mozaïeken bankjes van SocialSofa te plaatsen. Het eerste bankje is inmiddels gerealiseerd door inwoners van De Valuwe en staat onder de bomen aan Parkzicht. SocialSofa is van oorsprong een Tilburgs initiatief dat inmiddels landelijk navolging krijgt. Het thema ´ontmoeten is een kunst, kunst is ontmoeten’ sluit aan bij de doelstelling van DwarsDeurCuijk.

SocialSofa
Beeldend kunstenaar Mirjam Verheijen ontwerpt het mozaïek patroon voor de SocialSofa op basis van de schilderingen die de deelnemers van DwarsDeurCuijk aanbrachten op de deuren. Het ontwerp van het bankje zal tijdens de Culturele Dag te zien zijn in een kraam in de Grotestraat. Wie wil kan meewerken aan het mozaïeken van het betonnen bankje dat uiteindelijk een prominente plaats zal krijgen binnen de gemeente. Aanmelden kan tijdens de Culturele Dag in de kraam van DwarsDeurCuijk of per e-mail bij Carlien de Witte: .
Meer berichten