Handtekeningen gezet voor Myllesweerd

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
MILL – Met een uitgebreide handtekeningensessie werden dinsdag de overeenkomsten tussen de eigenaar, beheersstichting en een reeks gebruikers van het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill bekrachtigd.

[image=199701]

Wethouder Edwin van Schipstal, die namens de gemeente Mill en Sint Hubert zijn handtekening mocht zetten, noemde de bouw van Myllesweerd “fysiek de eerst aftrap van het centrumplan”. Hij sprak de hoop uit dat het gebouw “een brede en sociaal maatschappelijke rol mag gaan spelen voor de inwoners”. Myllesweerd, dat is gebouwd op het vroegere voorplein van het gemeentehuis, gaat onder meer onderdak bieden aan de bibliotheek, het VVV-kantoor en de lokale omroep. Er is een grote zaal met een toneel, terwijl voor de gemeente zelf zes balies zijn ingericht.

[image=199702]

Opening
De aanwinst, die bijna 7,3 miljoen euro kost, wordt op 14 april officieel geopend. Dat gaat gepaard met een feestweek, waarvoor een werkgroep onder leiding van Gerda Arts druk bezig is om samen met gebruikers en anderen een programma samen te stellen. Vooruitlopend daarop gaan de gebruikers in het voorjaar van 2012 hun eigen ruimten inrichten.

Triple-A
Ben Hamers, voorzitter van de beheersstichting, sprak van “een schitterend gebouw”. Hamers prees “de uitstekende interactie met het gemeentebestuur” bij de totstandkoming. “Het is niet alleen wat er bereikt wordt, maar ook het waarom en hoe.” Hij sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe beheerder Hans Rutten. “Hans is een goede vent waar je alles aan kunt toevertrouwen”, zei hij complimenterend. Het projecteam van Myllesweerd kreeg van Hamers een Triple A-keurmerk. Met een toost van wethouder Van Schipstal “op een mooie toekomst voor Myllesweerd” werd de bijeenkomst gesloten.
Meer berichten