Zoo Parc: 2011 afwisselend en bijzonder

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
OVERLOON - Zoo Parc Overloon kan terugkijken op een afwisselend jaar met veel bijzondere gebeurtenissen. De introductie van nieuwe diersoorten zoals de zeehonden en wilde honden, de opening van Pannenkoekenrestaurant Maskerade en de geboorte van onder andere Indische antilopen, stokstaartjes, kamelen en 'last but nog least' vier cheetahs in november.

[image=197009]

Allemaal stuk voor stuk bijzondere mijlpalen waar Zoo Parc Overloon met veel plezier op terug kijkt. In totaal zijn in 2011 235.000 bezoekers de poorten van de dierentuin gepasseerd; 25.000 meer ten opzichte van 2010!

Biotoop
Het waterrijke biotoop werd begin 2011 voor de zeehonden afgerond en werd de zeehond aan de diercollectie van Zoo Parc Overloon toegevoegd. Kort erna werd bekend dat nog een nieuwe soort het park zou komen verrijken: in juli kwamen vijf wilde honden naar het park. De honden met het imago van wrede en sluwe jagers, zijn in werkelijkheid zeer intelligente en sociale dieren met bovendien een bijzonder imposante uitstraling. Zoo Parc Overloon is dan ook zeer trots op de komst van deze zeldzame dieren.

Pannenkoeken
Pannenkoekenrestaurant Maskerade heeft 20 april 2011 in Zoo Parc Overloon zijn deuren geopend. Het restaurant is ook afzonderlijk van het dierenpark te bezoeken en heeft het eerste jaar goed gedraaid. Veel bezoekers van de dierentuin besloten hun dagje uit in het pannenkoekenrestaurant af te sluiten.

Verdrietig
Het was niet allemaal zonneschijn in 2011. Zo overleed in februari de Maleisische tapir Tobi. Met zijn 35 jaar was hij de oudste tapir in dierentuinen ter wereld. Bij de kleine panda’s werd heugelijk nieuws, de geboorte van een kleine panda, niet kort erna gevolgd door verdrietig nieuws: het jong stierf aan onbekende oorzaak binnen een week na de geboorte.

Cheetahs
De grootste mijlpaal van 2011 is voor Zoo Parc Overloon toch wel de geboorte van de vier cheetahs. Na twee jaar proberen de cheetahs tot paren te krijgen, is het dit jaar eindelijk met succes gelukt. Cheetahjongen zijn de eerste levensdagen erg kwetsbaar en tot grote schrik bij de dierverzorgers besloot moeder Xavannah de jongen buiten te werpen. De jongen zijn dezelfde dag nog door de verzorgers in het warme binnenverblijf gelegd, maar of de jongen het zouden redden was zeer de vraag. Maar de kersverse moeder zorgt goed voor haar kroost en alle jongen zijn kerngezond en groeien als kool. Bezoekers zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat ze de aanwinsten kunnen bewonderen. Voorlopig blijven de jonge welpjes nog in het binnenverblijf.
Meer berichten