DwarsDeur: blik achter elkaars voordeur

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK – Kunst als middel om elkaar te ontmoeten en letterlijk een kijkje te nemen achter elkaars voordeur. In het kort een omschrijving van het kunstproject DwarsDeurCuijk van de stichting Cultureel Hart Cuijk, dat in januari 2012 van start gaat. En het mooie van dit alles is dat iedereen – handig of onhandig – een bijdrage kan leveren aan dit ‘Gesamtkunstwerk’ dat uiteindelijk geëxposeerd zal worden in Cuijk.

[image=199694]

Artistiek leider Mirjam Verheijen wenst te benadrukken dat 'DwarsDeurCuijk' een laagdrempelig project is’. “Je hoeft niet handig te zijn en deelname is gratis. We hopen dat zoveel mogelijk nationaliteiten meedoen, zodat de veelzijdigheid van de culturen in de gemeente Cuijk (waar meer dan 60 nationaliteiten wonen, red.) ook terugkomt in het project.”

Brabant
Martien Bardoel van Cultureel Hart Cuijk vult aan: “Het DwarsDeursCuijk-project wordt door de provincie Noord-Brabant onder andere gebruikt om in 2018 ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ te kunnen worden. Zij leveren zodoende ook een financiële bijdrage aan dit project. Het geheel wordt ook fotografisch vastgelegd, zodat het ook overdraagbaar is naar andere plekken binnen Brabant.”

Startbijeenkomst
Door middel van een foto-expositie in het Cuijkse gemeentehuis geeft wethouder Willemieke Vervoort op donderdag 26 januari (om 16.00 uur) het startschot voor het project. Er wordt ook een fotowedstrijd uitgeschreven voor de leerlingen van het Merletcollege, waarvan de mooiste foto’s ook zullen worden getoond op de foto-expositie in het gemeentehuis. Geïnteresseerden in het project zijn dinsdag 17 januari ook welkom op een vrijvlijvende informatiebijeenkomst van Radius Land van Cuijk. Meer informatie via www.radius-lvc.nl.

Expositie
Voordat de deuren officieel worden gepresenteerd en geëxposeerd, worden de kunstdeuren opgeslagen en aan het publiek getoond in een ruimte in de Heeswijkse Kampen. “Het gaat om de nu leegstaande ruimte tussen de Jumbo en Fysiotherapiepraktijk Hofmans Van Benthum in Cuijk”, zegt Carlien, die tot slot wil toevoegen dat Radius nog op zoek is naar beschikbare (werk)ruimtes in de gemeente Cuijk. “Mensen kunnen hiervoor contact met mij opnemen via e-mail: .”
Meer berichten