Docenten Meander luiden noodklok

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
BOXMEER - Docenten van Kunstencentrum Meander luiden de noodklok nu de gemeenten Boxmeer, Sint Anthonis, Gennep en Bergen hebben besloten de subsidie voor kunstonderwijs bij Meander stop te zetten.

[image=154451]

"De wethouders roepen wel heel hard ‘dat het kunstonderwijs maar aan de markt overgelaten moet worden’, maar wie denkt dat dan kwalitatief goed muziek-, dans- of kunstonderwijs geboden kan worden tegen dezelfde prijs, die heeft het mis", aldus Ernst Lamers, docent bij Kunstencentrum Meander.

Cuijk
Henri Elbers, eveneens docent op de Meander, hoopt dat de gemeenten Cuijk en Mill voor wat betreft subsidiëring van Meander hun eigen plan trekken. "In Cuijk ligt er ook een beleidsplan voor wat betreft kunst en cultuur. Daarin staat dat zij muziek- en kunstonderwijs willen faciliteren tegen een betaalbare prijs. Hopelijk durft wethouder Vervoort haar eigen plan te trekken en zal vervolgens Mill daarin meegaan. Want nogmaals, muziek-, dans- en kunstonderwijs tegen een goedkopere prijs en voor dezelfde kwaliteit, dat is echt niet haalbaar!"
Meer berichten