'Langs de Kribbe'-route in de regio

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
BOXMEER - Bij de VVV in Boxmeer verschijnt begin december een uitgebreide editie van de kerststalroute 'Langs de kribbe'. Herders in de weide, de wijzen uit het Oosten, Jozef en Maria en het kindje Jezus zijn dit jaar te bewonderen in vele kerken en kapellen in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg.

[image=161230]

Bijna alle deelnemers openen op eerste en/of tweede kerstdag hun deuren. Diverse deelnemers zijn daarnaast ook op andere tijden in december en/of januari geopend. Voor de verschillende openingstijden verwijst de VVV naar het eigen boekje 'Kerstkribbenroute'.

Kribben
De kribben in de kerken en kapellen, soms levensgroot, zijn een lust voor het oog: prachtige uit hout gesneden of in gips gegoten en beschilderde beelden, in fraaie gewaden gestoken al dan niet in combinatie met levende dieren opgesteld in een sfeervolle of natuurlijke omgeving. Deelnemers aan de route kunnen behalve de kerstkribben ook de kerken zelf in oogschouw nemen. De kerken in het Land van Cuijk herbergen ondanks de in de Tweede Wereldoorlog opgelopen schade nog vele kunstschatten.

Autotocht
De kerststalroute biedt de gelegenheid om met eigen auto een tocht te maken langs deze en andere kerken en hun kribben en geeft tevens uitgebreide, historische informatie over de kerken en hun bezienswaardigheden. De route is in elke deelnemende plaats te starten. Kerststalroute 'Langs de kribbe' is voor 2,50 euro verkrijgbaar bij de VVV's in Boxmeer, Sint Anthonis, Cuijk en Gennep.
Meer berichten