Meander: 'Brief sloeg in als bom'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
BOXMEER - Helemaal als een donderslag bij heldere hemel kwam het niet. Maar toch kwam de klap hard aan toen vorige week vier gemeenten bekend maakten de subsidie aan kunstencentrum Meander stop te zetten. Boxmeer, St. Anthonis, Gennep en Bergen zien het niet langer als hun kerntaak om kunst- en cultuuronderwijs aan te bieden via een kunstencentrum.

[image=154451]

Het kunstencentrum werd gesubsidieerd om het productaanbod voor iedere inwoner van de deelnemende gemeenten toegankelijk te maken. Dit heeft echter niet geleid tot de gewenste toegankelijkere tarieven. Een vergelijkbaar aanbod wordt financieel laagdrempeliger aangeboden in de markt, aldus de vier gemeenten die vanaf 2013 de subsidiekraan gaan dichtdraaien. De gemeenten Cuijk en Mill en St. Hubert gaan zich nog beraden over het voorstel.

Zakelijk
Volgens wethouder Willy Hendriks van Boxmeer was bij de Meander al lange tijd bekend dat er een zakelijker weg ingeslagen zou moeten worden om het hoofd boven water te kunnen houden. “Mevrouw Hendriks blijft ons verrassen met haar uitspraken”, zegt Herman Wijdeven, bestuursvoorzitter van Meander. “De brief vorige week sloeg bij ons in als een bom, en als ik het goed begrijp zijn andere gemeenten ook verrast. Natuurlijk hadden wij de geruchten ook gehoord, maar de manier van mededelen kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel.”

Meer over Meander in Nieuwsblad De Maas Driehoek en Stadskrant Grave van dinsdag 29 november.
Meer berichten