Nieuwe kunstwerkplaats in Cuijk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK - Enkele docenten beeldend van Kunstencentrum Meander hebben een nieuwe kunstwerkplaats in Cuijk in gebruik genomen. ’t Boerderijtje aan de Toermalijnlaan in Cuijk-Noord is door Stichting Actief in opdracht van de gemeente Cuijk opgeknapt tot een werkplaats waar lessen boetseren, pottenbakken en bronzen beelden maken gegeven worden. In de toekomst wordt dit nog uitgebreid met lessen tekenen en schilderen. Daarmee heeft Cuijk een volledig nieuw ingerichte kunstwerkplaats gekregen.

[image=197013]

De nieuwe kunstwerkplaats Cuijk ligt aan de Toermalijnlaan in Cuijk-Noord, tegen de spoorlijn aan, achter het Merletcollege. ’t Boerderijtje en de tuin daaromheen zijn een heerlijke werkplaats geworden en een bron van inspiratie. Een ideale plaats om een kunstzinnige cursus te volgen en verborgen krachten te ontdekken.
De kunstenaars die de kunstwerkplaats in gebruik hebben genomen zijn Mirjam Jansen, Katrin König en John Zeiner. Zij hebben elk een eigen kunstenbedrijf en een professionele kunstvakopleiding genoten. Daarnaast hebben zij extra aanvullende cursussen gedaan om optimaal in het vak te kunnen werken en les te mogen geven.

Cursussen
Op dit moment zijn er al diverse lessen opgestart. Op maandag- en donderdagavond pottenbakken en op dinsdagavond bronzen beelden maken. Vanaf 12 januari komt daar op donderdagochtend nog een cursus boetseren, beeldhouwen en portret/model boetseren bij. Eveneens begin volgend jaar start er een introductiecursus schilderen op woensdagmiddag.
Voor alle lessen geldt dat men vanaf elk moment kan instromen. Wie interesse heeft, kan een gratis proefles maken om kennis te maken met de docent, de inhoud van de lessen en de sfeer in de groep. Inschrijven of aanmelden voor een proefles kan via www.meander-cuijk.nl of bel 0485 – 562 542 of 517 446.

Zilver- en bronsklei
In januari organiseren de kunstenaars een workshop werken met zilver- en bronsklei. Met deze materialen kunnen echte zilveren of bronzen sieraden gemaakt worden (ringen, hangers, oorbellen). Zilver- en bronsklei is een soort klei die echt zilver of brons bevat. Na het stoken van deze klei heb je een puur zilveren of bronzen voorwerp. De workshops zijn op maandagavond. Inschrijven kan tot half december.

Meer berichten