Penning voor drie museumdragers

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK – Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Stichting Museum Ceuclum ontvingen afgelopen zaterdag drie bestuurders van het museum de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk.

[image=189525]

Leida Reijers, Riny Moors en George Buné werden hiermee beloond vanwege hun vele verdiensten voor het museum Ceuclum. De onderscheiding werd hen uitgereikt door wethouder Willemieke Vervoort.

[image=189526]

Kennisbron
Leida Reijers startte ruim 20 jaar geleden met bestuurlijk werk voor de Fotoarchiefdienst (FAD), die intussen bestuurlijk is ondergebracht bij de museumstichting. Deze gewaardeerde en trouwe medewerker is een enorme kennisbron, die zich met haar hartelijke lach aan iedereen presenteert.
Riny Moors is al 20 jaar voor het museum in touw en is al die tijd een onmisbare kracht geweest. Hij heeft zich onder andere ingezet om het Cuijkse museum op een waardige manier aan de bezoekers te presenteren: bescheiden, hoffelijke en vriendelijk.

[image=189524]

Ook George Buné heeft zich vanaf de oprichting belangeloos ingezet voor het museum. Deze hartelijke man verricht hand- en spandiensten en als baliemedewerker en rondleider en begeleide groepen waaronder schoolklassen. Vanwege gezondheidsredenen heeft hij zijn werkzaamheden voor museum Ceuclum in mei moeten stopzetten.
Meer berichten