Cultuurprijs voor Weg van mijn Wijk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
CUIJK - De spelersgroep van ‘Weg van mijn wijk’ heeft de Cultuurprijs 2009 van de gemeente Cuijk gewonnen. De Aanmoedigingsprijs ging naar de Werkgroep Haps’ Heem.

Het was zondagavond voor de derde keer dat de Cuijkse Cultuurprijs, een oorkonde en 500 euro, werd uitgereikt door wethouder Jan Donkers. In totaal waren er zeven personen/instellingen genomineerd. Weg van mijn Wijk is een theatervoorstelling, gemaakt met en gespeeld door bewoners van de wijk de Valuwe in Cuijk. Voor de zomer ging het stuk in première, in de maand oktober werd het toneelstuk opnieuw in de flat aan het Valuweplein opgevoerd.
Voor de aanmoedigingsprijs (250 euro) heeft de jury gekeken naar een activiteit uit 2009, die een vervolg of aanmoediging verdient en voor de gemeente op cultureel gebied een aanwinst is. “Het initiatief van Haps’ Heem om de heemkunde in Haps nieuw leven in te blazen is uitgemond in de presentatie van een boek, waarmee alles over Haps wel gezegd schijnt te zijn. En niet alleen over Haps. Er worden vele verbindingen gelegd met de wijde omgeving." De uitreiking van de prijzen vond plaats tijdens een druk bezochte cultuurrijke avond in de Schouwburg Cuijk.

[image=125345]
Meer berichten