'Een van Zin' doet naam eer aan

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
SON EN BREUGEL – In het gemeentehuis van Son en Breugel is tot 7 september een expositie van het archief van de gemengde zangvereniging ‘Een van Zin’ te bezichtigen. ‘Een van Zin’ bestaat dit jaar 135 jaar en toont op de expositie haar rijke historie. Zaterdag werd de expo geopend.

[image=146431]

De wieg van de oudste zangvereniging van Son en Breugel stond in herberg d’n Deel in Breugel en was toen alleen mannenkoor. Hanneske Rooijakkers was de eerste dirigent. In 1911 nam de vader van Gerrit, Jan Rooijakkers het stokje over. In die tijd waren de kerk en ‘Een van Zin’ nauw met elkaar verbonden.

[image=146430]

De naam ‘Een van Zin’ doet zichzelf eer aan. Het is een hechte club met een schat aan jubilarissen. De inmiddels overleden Jan der Kinderen was het langste lid van het koor, namelijk 62½ jaar. Begin dit jaar werd nog groots gevierd dat Jan de Beer zestig jaar bij het koor was. Nu staat de zoon van Gerrit, Hans Rooijakkers op de bok. Het vlotte repertoire trekt vele nieuwe leden. Het koor bestaat op dit moment uit 74 leden. De vaste pianiste is Jetty van der Velden.

[image=146429]

De expositie is een voorloper op het muziekfestival dat plaatsvindt op zondagmiddag 31 oktober in de Bongerd in Breugel. Geïnteresseerden kunnen de expositie tijdens openingsuren van het gemeentehuis in Son en Breugel te bezoeken.

In het gemeentehuis werd zaterdag de bijzondere expositie uit het archief van Een van Zin geopend. (foto: Wil Feijen)

[image=146427]

[image=146433]
Meer berichten