Toepasselijke opening Summmertime

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
GENNEP – De kop is eraf! De derde jaargang van het Gennepse culturele zomerfeuilleton Summmertime is zaterdagmiddag geopend. Onder tropische omstandigheden blies wethouder Ingrid Voncken (met vuvuzela) het, tot en met 28 augustus wekelijks terugkerende, zomerevenement op de Markt opnieuw leven in.

[image=142239]

[image=142238]

[image=142240]

Dat is ook wel van toepassing op de ontwikkelingen van afgelopen jaar. Daarin leek Summmertime aanvankelijk verloren te gaan voor Gennep en wijde omtrek, maar werd uiteindelijk toch gered. Zowel wethouder Voncken als initiatiefnemer en organisator Mat Knapen lieten zaterdag weten blij te zijn met de doorstart. “Een verrijking van de Vitale Vesting”, aldus Ingrid Voncken, die de samenwerking waarin Gennep uitblinkt roemde. “Naast de opening van Summmertime op het mooiste plein van Limburg is in Gennep vandaag meer te doen. De Stadsgidsen bestaan 10 jaar, het Torenfestival vindt plaats, de expositie van Richard Smeets in het Petershuis wordt geopend, de Protestantse Kerk is open en de Meander exposeert in pand Zandstraat 66.”

[image=142241]

[image=104028]

Na de lovende woorden beet het Belfeldse Salontheater het spits af. Het trio met Oksana Baljva als virtuoos pianiste en zang van Poul van Rooij en Irene Meeuvis wist het publiek te vermaken. Het trio werd steeds afgelost door orkest Divers uit Middelaar. Het Salontheater maakte later in de middag plaats voor het Torenfestival met zangeres Monique Peters en het Genneps Vocaal Ensemble. Zaterdagavond klonk klassieke muziek met Hans van den Hombergh en verscheidene artiesten uit de ‘Niederrhein’op.
Info: www.summmertimegennep.com.

[image=142242]

[image=142243]

[image=142244]

[image=142245]
Meer berichten