Kunstwerk Maasbrug bijna klaar

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
GENNEP/OEFFELT – Mensen die het volledige kunstwerk van Richard Smeets op de Maasbrug willen bewonderen moeten wachten tot zaterdag. Het plakken van de abstracte Brabantse vlag kon niet in een dag afgerond worden. Eerder dit jaar werd na voltooïng van de opknapbeurt de Limburgse vlag aan de Brabantse kant geplaatst.

[image=101925]

[image=101927]

[image=101928]

Vrijdagmorgen gingen de werkzaamheden voortvarend van start. De Heijense kunstenaar was vol goede moed dat het karwei geklaard kon worden.
De ontwerper van het kunstwerk vertelde vrijdagmorgen dat hij het plan gelanceerd had op alle spanten in de lengterichting afbeeldingen van de Brabantse en Limburgse vlag te plakken. “De ketste af omdat Rijkswaterstaat het te duur vond. Jammer. Dat is misschien ook de reden dat de reling langs het fietspad niet opgeknapt werd. Zonde, het steekt lelijk af tegen zo’n mooi geschilderde brug. Want het is werkelijk mooi geworden. Een echte landmark. Je hebt het gevoel dat je ergens binnen rijdt.” Smeets zei het ook te betreuren dat het zo lang geduurd had voordat de tweede helft van het project afgerond kon worden. “Het duurt tijden voordat de vergunning voor de gedeeltelijke wegafsluiting binnen is.”
Zaterdagmorgen worden de werkzaamheden naar verwachting hervat.

[image=101926]

[image=101929]
Meer berichten