Tuinen open in Hartje Gennep

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
GENNEP – Voor de tweede maal stellen bewoners van De Markt en omgeving hun tuinen open voor het publiek. Wat is er achter de oude stadsmuren te vinden?

Bijna zevenhonderd mensen bewonderden twee jaar geleden de tuinen in het centrum van Gennep. Het is daarom niet vreemd dat ook nu – bij de aanvang van Summmertime – dit leuke initiatief herhaald wordt.

[image=103559]

“Er zijn zoveel mooie tuinen”, aldus Trudi Bardoel, “en het is leuk om de mensen daarvan mee te laten genieten.” Iedere deelnemer laat daarnaast zijn/haar hobby zien. Zo vormt de natuur de achtergrond voor gedichten, fotografie, beeldhouwen en bloemschikken. “Nieuw is deze keer dat de heemtuin bij het gemeentehuis er ook in betrokken wordt”, vertelt Marga de Jager, “op zaterdag is Jan Eikholt van het IVN daar aanwezig om belangstellenden rond te leiden.”
Bij Hotel de Kroon ontvangen de bezoekers op zondag een kop koffie en een versnapering. Ook Trudi en Marga zullen het weer druk krijgen: “Gezien het succes hopen we dat over twee jaar nog meer mensen meedoen en hun tuinen openstellen.”
De routebeschrijving voor de open dagen op 27 en 28 juni tussen 12.00 en 17.00 uur ligt klaar bij Hotel de Kroon.
Meer berichten