Lezing over natuurlijk tuinieren in bieb van Sint Anthonis.
Lezing over natuurlijk tuinieren in bieb van Sint Anthonis.

Lezing 'Natuurlijk tuinieren' in bibliotheek Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT ANTHONIS | Marga Schutjes en Erwin Janssen, biologisch dynamische tuinders van Bronlaak, verzorgen op dinsdag 5 juli om 20.00 uur in de bibliotheek van Sint Anthonis een inspirerende lezing die je meeneemt in de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van tuinieren.

Groente verbouwen, het kan overal. Als je geen volkstuin hebt dan kan het op je balkon, in bakken bij de voordeur, in de border van de achtertuin. Zelfs kruiden, pluksla, cherry tomaten kun je gewoon in je huiskamer telen. Het leuke is dat je dan altijd vers kunt plukken, bijna het gehele jaar rond. Vers is veel smaakvoller. Ook voor kinderen biedt dit de mogelijkheid om op speelse en creatieve wijze plantjes met hun gebruikswijze te leren kennen.
Ook vele onkruiden kunnen genuttigd worden, wist u dat knopkruid van origine in Zuid Amerika, van Colombia tot Peru een gewoon groente/kruidengewas is, dat Melde een tuingroente is met heilzame kwaliteiten en dat Peterselie de koningin der groente genoemd wordt vanwege het rijke gehalte aan vitamine C?
De gratis lezing zal gaan over de wonderlijke wereld van groente, kruiden fruit en bloemen.
Aanmelden is fijn (niet verplicht) en kan aan de balie van de bibliotheek of op www.biblioplus.nl/activiteiten.

Meer berichten