Acht jubilarissen muziekvereniging Irene uit Beers gehuldigd.
Acht jubilarissen muziekvereniging Irene uit Beers gehuldigd.

Muziekgezelschap Irene uit Beers huldigt jubilarissen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BEERS | Met het huldigen van een groot aantal jubilarissen stond Harmonie Irene deze week stil bij het rijke verleden van het Beerse muziekgezelschap. De festiviteiten waren meteen het startsein voor een nieuwe periode:  Irene verwelkomt een nieuwe dirigent én zal in de toekomst verder gaan als muziekvereniging.

Liefst acht leden werden in het zonnetje gezet. Daarbij spande Jo Linssen de kroon: hij is liefst zeventig jaar lid van Irene. Daarnaast ontvingen ook Henk van der Locht (60 jaar lid), Truus Lukassen (50), Joke van de Langenberg (25), Truus de Leeuw (25) en Ilse en Anne Nielen (12,5) een oorkonde vanwege hun langdurige lidmaatschap.

Toekomst
Na de zomervakantie neemt Frank van Hassel het stokje over van Frank Heere. Heere was liefst twaalf jaar dirigent in Beers en zette met meerdere grote concerten de harmonie opnieuw op de kaart in het Land van Cuijk. Van Hassel, afkomstig uit Linden en woonachtig in Nijmegen, begon als jonge saxofonist bij Irene en is inmiddels afgestudeerd aan het conservatorium. De jonge dirigent (25) wacht bij de terugkeer bij zijn Irene een mooie taak: hij zal de harmonie met een nieuw repertoire transformeren tot een moderne muziekvereniging. 

Meer berichten