Reindersmeer. (foto: Lia Oosterwijk)
Reindersmeer. (foto: Lia Oosterwijk)

Wandelexcursie naar en rond Reindersmeer bij Well

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

WELL | Op zaterdag 9 juli vindt om 14.00 uur een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De excursie naar en rond het Reindersmeer start vanaf bezoekerscentrum De Maasduinen aan de Bosserheide 3-E in Well en zal circa twee tot 2,5 uur duren. Denk aan stevig schoeisel en verzorging voor onderweg.

Het Reindersmeer is een natuurgebied in ontwikkeling wat ontstaan is door de jarenlange ontzandingswerkzaamheden. Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust. Vanaf diverse punten is er een prachtig uitzicht over het gebied: bossen, heide en vennen zover het oog reikt. De Maasduinengidsen nemen de wandelaars mee langs het Reindersmeer en de daarachterliggende Bergerheide waarbij tekst en uitleg gegeven wordt over de ontstaanswijze en de natuurwaarden van het gebied.
Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies door het natuurgebied.

Meer berichten